Tel: +44 (0)114 269 9119
0

Tu carrito esta vacío

Fixar en kollapsande vägg i Frankrike

mars 04, 2022 2 min läst

Fixing a Collapsing Wall in France

Kollapsen

I Mont Bellizon, Frankrike, stod Ed Westgate inför en kollapsande 2 meter hög stödmur som består av sten och horisontella 125 mm i diameter timmerpålar. Med kostnaden för en ombyggnad som såg ut norr om £15 000 visste han att det måste finnas ett sätt att stabilisera muren för att stoppa den förestående kollapsen. Det var här Easy Petrol Post Driver och Spirafix klev in. Kollapsen hade börjat längst ner på väggen där ett antal av timmerpålarna hade glidit ut cirka 30 cm. Lösningen var att sätta fast dragbackar i virket för att ge det stöd som krävdes.

Lösningen

Att upptäcka hur väl både Spirafix och Easy Petrol Post Driver fungerade tillsammans var ett litet fall av "liten värld". ”Jag hade använt Spirafix förut när jag knöt fast en studsmatta och mellan mig och Jake på Spirafix kom vi fram till en plan. Lösningen var att köra in totalt 10 x 1 m långa 50 mm diameter Spirafix Ground Anchors i väggen och banken. Vi fäste sedan stålkanaler i änden av ankarna. Jake rådde mig starkt att inte använda en slägga eftersom jag skulle vara där i veckor, han rådde mig att använda en Easy Petrol Post Driver. Jag tänkte "vad är en av de där?", så jag besökte webbplatsen och en närliggande bonde dök upp ansiktet på en närliggande bonde med stolpen, så jag ringde honom och han sa "det är Simon på SPA Landscaping i Sheffield" och jag trodde att jag känner Simon från SPA Landscaping när jag simmar med honom vid Hathersage pool.” Vid det här laget var det ett rent fall av "låt oss fortsätta med jobbet" och så packade Ed och hans svåger skåpbilen och körde ut till Frankrike. När han tar sig an jobbet berättar Ed för oss hur han kunde slutföra det inom en dag.

“Beviset finns på videon, det var väldigt enkelt, väldigt lätt att göra, tvåmansoperation, med lite praktiskt och lite sunt förnuft inslängt så fick vi en lösning. Jag förberedde virket och det var förmodligen runt 4 timmars arbete och sedan var det faktiskt 10 minuter per ankare att installera Spirafix, vi var tvungna att ställa in stödmekanismen, jag säger stödmekanismen, det var en delad pall. Men vi hade fått Spirafixen installerad vid middagstid och vid 15/16 njöt vi av en öl och beundrade vårt arbete.” Mångsidighet när den är som bäst. Genom att kombinera kraften hos stolpföraren med utbudet av Spirafix Ground Anchors, kunde Ed kraftigt sänka kostnader och tid för att slutföra jobbet. Se videon som visar det utmärkta arbete som utförts och hur det i slutändan var väldigt enkelt att säkra väggen.